Măslinele sunt benefice pentru sănătatea noastră.

Măslinele sunt fructele arborelui numit măslin și au beneficii semnificative pentru sănătate și longevitate. Încă din cele mai vechi timpuri grecii considerau acesti arbori ca fiind binecuvântați, un simbol al cunoașterii, înțelepciunii, abundenței, sănătății, puterii și frumuseții.

Măslinele verzi sunt colectate atunci când sunt necoapte. Sunt impregnate cu o soluție de leșie, iar apoi fermentarea are loc într-o soluție de saramură timp de 6 până la 12 luni. Abia in acest moment sunt gata pentru procesul de ambalare.

O porție de 15 grame de măsline verzi conține 20 de calorii și este bogată în substanțe nutritive. Acestea conțin cantități semnificative de vitamina A și carotenoizi și în cantități mici vitaminele B1, B6 și B12. Oligoelementele măslinelor sunt potasiu, calciu, fosfor, fier și magneziu.

În țările mediteraneene în care consumul de măsline și ulei de măsline este crescut, apariția problemelor cardiace este semnificativ redusă comparativ cu cele din nord care consumă alte forme de grăsime.